PixMill tsemppasi hyväntekeväisyyspyöräilijöitä matkalla Pariisiin

12.10.2018

Team Rynkeby – God Morgonin keltaiset pyörät ja ajoasut ovat monille tuttu näky maanteiltä. Kyse on pohjoismaisesta hyväntekeväisyystiimistä, joka pyöräilee joka kesä Pariisiin ja kerää varoja vakavasti sairaille lapsille. Suomesta on mukana seitsemän tiimiä, joiden lahjoitusvarat ohjataan syöpää sairastaville lapsille, nuorille ja heidän perheilleen Aamu Säätiön ja Sylva ry:n kautta.

PixMillillä oli kaudella 2017–2018 kunnia olla mukana tukemassa Helsingin tiimin matkaa huolehtimalla kylmäauton teippauksesta.

– Kylmäauton teippauksen aikataulu oli todella tiukka, koska saimme auton sponsorilta käyttöömme vasta juuri ennen lähtöpäivää. PixMill hoiti homman joustavasti, ja meidän kanssamme matkalle Pariisiin lähti upeasti teipattu auto, joka keräsi kehuja ja katseita koko reissun ajan. Samalla myös kaikkien sponsoriemme logot saivat hienon näkyvyyden, Helsingin tiimin edustaja Marita Maaranen kertoo.

Kylmäauto kuljetti tiimin ruokatarvikkeet ja matkatavarat. Huoltotiimi valmisti päivän ateriat ”tien päällä” sopivilla paikoilla, joissa oli tilaa kylmäautolle, kolmelle muulle huoltoautolle ja 40 pyörälle.

 

Sponsorien tuki suoraan hyväntekeväisyyteen

Kaikki Team Rynkeby – God Morgon -osallistujat maksavat itse kulunsa (mm. pyörä, vaatteet, Pariisin matkan hotellit ja ruoat), eli sponsoreilta kerätyt varat menevät lyhentämättömänä hyväntekeväisyyskohteisiin. Kaudella 2017–2018 Suomen tiimit keräsivät yhteensä 886 000 euroa käytettäväksi mm. lasten syöpäsairauksen tutkimushankkeisiin, syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä tukemiseen, koulutukseen, vertaistukiryhmiin sekä taideterapiaan.

Uusi kausi alkaa aina lokakuussa, jolloin tiimit aloittavat sponsori- ja lahjoittajayritysten kontaktoinnin ja treenaamisen.

 

Viikossa polkien Pariisiin

Tiukan harjoittelujakson jälkeen tiimit ovat valmiita pyöräilemään Pariisiin. Viime kesänä sinne polki noin 1 800 ajajaa. Suomen tiimit (yhteensä noin 260 pyöräilijää ja noin 50 huoltohenkilöä) lähtivät matkaan 29.6. Helsingistä, josta ensin matkattiin laivalla Saksan Travemündeen, ja sieltä alkoi varsinainen Tour de Paris.

– Pariisin matka sujui hyvin. Ajopäivämme olivat 90–212 km pituisia, ja reitti kulki Saksan länsipuolta Belgiaan ja Ardennien yli Ranskaan. Viikon sää oli ihanan aurinkoinen; muutama päivä oli jopa helteinen, mikä osaltaan lisäsi päivien rasitusta. Koko Helsingin tiimi ajoi Pariisiin, jossa ajettiin vielä tiimin omana kunniakierroksena Eiffel-tornin kautta hotellille, nyt kolmatta kertaa tiimissä mukana oleva Marita jatkaa.

 

Tule mukaan sponsoriksi tai polkijaksi

Jos Pariisiin polkeminen kiinnostaa, kuka tahansa voi hakea mukaan. Team Rynkeby – God Morgon -tiimeihin voi hakea osallistujaksi vuosittain kesällä. Joka vuosi tiimiin valitaan uusia jäseniä vähintään puolet. Näin tiimi uudistuu, mutta siihen jää kokemusta niin varojen keräämisen kuin Pariisin matkan toteuttamisesta. Mukaan kaivataan tiimien tueksi myös aina uusia sponsoreita. Pyörillään yhdessä hyvää! Lisätietoja löytyy Facebookista ”Team Rynkeby – God Morgon Helsinki” tai netistä https://www.team-rynkeby.fi