PIXMILLIN TARINA – It´s a love story

Rakkaalla lapsella riittää yksikin nimi, mutta onko se ”pikselit ja millit” – vai pikselimylly?

PixMillin tarina alkoi kimppaan lyöttäytymisestä ja kihloista.

Se tapahtui vuonna 2007, kun pääomasijoittaja osti ja yhdisti kaksi alan osaajaa: suurkuvatulosteisiin erikoistuneen Tähtityöt Oy:n ja printtitöillä mainostoimistoja ja suunnittelutoimistoja palvelleen Coralli Oy:n.  

Kihlaparin yhteiseksi kodiksi remontoitiin tilat Pihlajamäestä. Tarvittiin myös yhteinen nimi, jota varten julistettiin suunnittelukilpailu tekijöiden kesken. Pitihän noin 40-päisen tulostusperheen innostua uudesta alusta nimeä myöten.

Voittajaksi valittiin yhteistuumin PixMill. Nimestä kulkee yhä kahta tulkintaa: toisaalta millintarkkaan työhömme viittaavat ”pikselit ja millit”; toisaalta ”pikselimylly”, jonka rattaissa autamme asiakkaitamme mylläämään tarpeensa ja toiveensa onnistuneiksi suurkuvatöiksi. Voit valita oman tulkintasi.

Mukaan uutta volyymia ja myymälämainontaa  

Alkuvaiheessa meidät tunnettiin erityisesti messu- ja näyttelytelineistä, urheilumainonnasta, miljöömainonnasta, autoteippauksista ja isoista banderolleista. Olimme harvoja tulostustaloja Suomessa, joka pystyi tulostamaan banderolleja jopa 5 metrin leveyteen.  

Halusimme kuitenkin asiakkaillemme enemmän.

Niinpä ostimme vuonna 2008 Seritalo Oy:n ja pian myös Lirokujalla toimineen Print Studio Oy:n. Vuonna 2011 mukaan tuli vielä riihimäkeläinen vahvistus: myymäläopasteiden ja miljööratkaisujen sankari ja osaaja Zorro Oy

Saimme liiketoimintaan uutta volyymia ja entistä kilpailukykyisemmät hinnat. Tulostimme julisteita, valokuvakaappien tulosteita ja tarroja aivan uudessa mittakaavassa. Myymäläilmeen, opasteiden ja tilaratkaisujen tulosteet tulivat vahvasti osaksi palvelutarjontaa.  

Tallinna palvelemaan pohjoismaita 

Kun PixMillin perhe oli kasvanut palvelemaan asiakkaitaan Suomessa jopa valtakunnallisesti, oli aika ottaa uusi askel – merten yli.  

Perheenjäseneksi tuli vuonna 2010 oma tulostustalo Tallinnaan. Tallinnalaisessa omistuksessa ollut maahantuontiin ja tulostamiseen erikoistunut yritys sulautettiin osaksi PixMill-konsernia – nyt PixMill Group Oy:ta.

Kaupan myötä PixMillin kalustoarsenaali sai entistä laajemman valikoiman isoja tasokoneita, joilla pystyttiin palvelemaan monipuolisesti niin sikäläisiä kuin pohjoismaalaisia asiakkaita. Tallinnaan myös investoitiin rakentamalla toinen suuri tuotantohalli. Molemmat hallit osaavine tekijöineen palvelevat tänäkin päivänä pohjoismaista asiakaskuntaamme.

PixMill tänään – Suurkuvatulosteiden kasvava ammattikunta

Kesällä 2016 vietettiin jälleen tupaantuliaisia. Riihimäeltä tuotanto ja Lirokujalta myynti keskitettiin saman katon alle Vantaalle, josta löytyi juuri sopivat tilat kasvaneisiin tarpeisiin ja nykyaikaistetulle tuotannolle.

Kun sekä hallinto että tuotanto saatiin saman katon alle, ovat prosessimme entistäkin paremmin hallittavissa ja meidät on myös helppo tavoittaa.

Tämä päivänä olemme lähes 70 asiantuntijan organisaatio, jonka intohimona on edelleenkin tehdä sitä mitä osaamme parhaiten: korkealaatuista suurkuvatulostusta yrityksille, organisaatioille, kunnille, tapahtumiin, festivaaleille, kauppakeskuksille ja myymälöihin.

Kuinka voimme hurmata teidät tänään?

Tänä päivänä olemme lähes 70 asiantuntijan organisaatio ja osa PunaMustaa. Meidän intohimona on edelleenkin tehdä sitä mitä osaamme parhaiten: korkealaatuista suurkuvatulostusta yrityksille, organisaatioille, kunnille, tapahtumiin, festivaaleille, kauppakeskuksille ja myymälöihin.Katso kiinnostavimmat toteutuksetHopLop kasvupyrähdyksessä ja PixMill sen mukanaCase

HopLop kasvupyrähdyksessä ja PixMill sen mukana

”Täyden kympin tulostustalo”Case

”Täyden kympin tulostustalo”

Tilaa uutiskirje