PixMillin uusin suurkuvatulostin säästää väriaineita, työaikaa ja energiaa

26.11.2019

Vantaalainen tulostustalo PixMill Group on investoinut viimeisen vuoden aikana kahteen suurkuvatulostimeen, ja nyt yhtiössä on tehty jälleen uusi laitehankinta, Canonin OCÉ COLORADO 1640, joita on Suomessa vain kymmenkunta. Uusi laite tehostaa erityisesti vinyylitarrojen, kuten seinätapettien, tuotantoa.

Canonin uutta UVgel-teknologiaa
Colorado-tulostin hyödyntää Canonin uutta UVgel-väriteknologiaa, jonka ansiosta painopinta ei vaadi erillistä kuivausta. Kuvanlaatu on tarkka ja lopputulos luonnollisen näköinen ja hajuton.

”Painopinta on heti valmistuttuaan kuiva, mikä on tärkeää esimerkiksi kosmetiikka-alan asiakkaillemme, jotka käyttävät paljon valokaappikuvia”, kertoo PixMillin toimitusjohtaja Sami Pulkkinen. ”Jälkikäsittely on helppoa, ja väriaineella on erinomainen hankauksen kesto.”

Uusi tulostin säästää väriaineita selvästi, koska tulostettava värikerros on ohuempi. ”Lisäksi laite säästää energiaa, koska tulostuslämpötila on alhainen, vain noin 30 astetta.”

Sisustustulostus kasvattaa suosiotaan
Uuden laiteinvestoinnin taustalla on tarve vastata asiakkaiden kasvavaan kysyntää. Digitaalinen suurkuva- ja sisustustulostus on yhä suositumpaa. Canon arvioi, että suurkuvatulostusmäärät nousevat miljardista yli 1,6 miljardiin neliömetriin vuoteen 2020 mennessä. Samalla asiakkaista yli 40 prosenttia odottaa työn valmistuvan saman päivän aikana. Muutos vaatii tuotannon tehostamista.

”Tulostusmäärämme ovat moninkertaistuneet. Ennen meiltä tilattiin sisustustapetteja muutama metri kerrallaan esimerkiksi asiakkaan neuvotteluhuoneeseen, mutta tällä hetkellä tulostamme seinätapetteja yhteen hotellikohteeseen tai automyymäläketjulle 4000–6000 neliötä.” Kun volyymit ovat kasvaneet, tulosteiden neliöhinta on tippunut, mikä vaatii kustannustehokkuuden
parantamista. Colorado-tulostimen tulostusnopeus on jopa 159 m² tunnissa ja tuotantovolyymi 5000–100 000 m² vuodessa. ”Pysyäksemme kehityksessä mukana tuotantomme on oltava koko ajan tehokkaampaa. Uusi laite lyhentää läpimenoaikoja selvästi”, Pulkkinen toteaa.

Myös tuotannon automaatioaste paranee. ”Tulostusmateriaalin lataus ja syöttö ovat Coloradossa täysin automaattisia, samoin suurin osa puhdistustoimenpiteistä, mikä nopeuttaa työnkulkua ja vähentää laitteen käyttäjän työtä. Näin varmistamme asiakkaillemme yhä nopeammat toimitukset.”