Selkeä opastus ja säänkestävät materiaalit parantavat turvallisuutta

21.05.2019

Kesätapahtumissa kävijöiden viihtyminen on tärkeää, mutta turvallisuus on vieläkin tärkeämpää. Kaikissa materiaaleissa onkin huomioitava paloturvallisuus ja säänkestävyys. Ulkotapahtumissa erilaisten kangasseinien ja tulosteiden pitää toimia joka säällä ja kestää sekä läpäistä tuulikuormia.

”Jos aitaan tai esimerkiksi lavaan valitaan vääränlainen kangas, tuulisella säällä syntyy vaarallisia purjepintoja. Sopivista ratkaisuista kannattaakin keskustella aina ammattilaisten kanssa”, Walden kehottaa.

Tapahtuman kokonaisturvallisuuteen kuuluu poistumisteiden näkyvä merkitseminen. Viranomaiset edellyttävät, että ulkotapahtumissa käytetään isoja ja erottuvia kylttejä, kankaita tai muita EXIT-elementtejä. ”Jos alue pitää yllättäen tyhjentää, ihmisiä ei ole aikaa ohjeistaa. Alueen opasteiden on ohjattava ihmiset sujuvasti ja turvallisesti oikeita reittejä pois alueelta”, Walden korostaa.

PixMillin henkilökunta auttaa niin tapahtuman suunnittelussa kuin materiaalivalinnoissakin. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä onnistunut kesätapahtuma!